Тирамісу (Tiramisu)

Марно пояснювати, що таке «Тірамісу», порівнюючи його з ніжним тортом, пудингом, або суфле. З упевненістю можна стверджувати лише наступне: це вишуканий італійський десерт, який не можна їсти на ходу, в машині або сидячи в парку на лавці - адже Тірамісу має аристократичне походження, тому вимагає до себе відповідного ставлення. Перша порція знаменитого десерту була приготовлена ​​на півночі Італії в кінці XVII століття. Це ніжне, повітряне, невагоме «щось». Назва «Тірамісу» складається з трьох італійських слів: tira mi su, що буквально можна перекласти як «піднімай мене вгору» - за однією з версій, через свою високу калорійність. Але більшість стверджує, що італійці мають на увазі емоційний стан і цей переклад слід розуміти як «підніми мені настрій».